Tussendoortje oktober 2020

SZZ logo

 

 

 

 

Wormer, 26 oktober 2020,

Broeders en zusters,

Vanuit de kerenraad van onze gemeente te Madadeni ontvingen we bijgaande foto’s. Deze zien er ‘treurig’ uit. Het huis van onze zuster MaNxumalo (de voorzitter van de kerkenraad) is door vandalen in brand gestoken. Het droevige is tevens dat de man van onze zuster enkele maanden geleden is overleden.

uitgebrande slaapkamer

(slaapkamer niet meer bruikbaar)

Ook de huizen van nog 8 gezinnen in de buurt troffen hetzelfde lot. Gelukkig zijn deze pyromanen opgepakt, en er wacht hun een stevige straf.

Als bestuur hebben we meteen gereageerd en gevraagd naar wat nodig is voor de wederopbouw van haar huis. Het blijkt dat haar hele huis brandschade heeft  opgelopen en in zijn geheel moet worden opgeknapt. Eerst schoongemaakt, dan voor zover dit mogelijk is, gerepareerd, en daarna volledig geschilderd. We hebben een geldbedrag ter ondersteuning van de herbouw aan de kerkenraad van Lysta overgemaakt en zij gaan tezamen met de familie meehelpen met het opknappen van het huis. We hopen dat deze zuster met haar kinderen zo snel mogelijk weer naar hun huis mogen terugkeren.

uitgebrande woonkamer(woonkamer volledig zwart geblakerd)

Zoals u wellicht weet is de Corona crisis in Zuid-Afrika nog lang niet voorbij. Dit betekent tevens dat er voor veel gezinnen geen of bijna geen geld is om voedsel te kopen. Vorige week hebben we daarom wederom voedselpakketten uitgedeeld aan de allerarmsten. Dat betekent niet alleen aan onze gemeenteleden, maar ook aan buurtbewoners. U ziet aan de foto’s de blijde gezichten.

voedelpakketten transport(hij mocht mee inkopen doen bij de supermarkt)

blij gezicht 1

blij gezicht 3

blij gezicht 2

blij gezicht 4

Mocht u (wederom) mee willen doen aan de voedselactie voor de mensen in Madadeni? Heel fijn, hierbij het bankrekening nr:

 NL60INGB0003875157 

t.n.v. STICHTING ZENDING ZUID-AFRIKA

Met vriendelijke groeten,

Bestuursleden SZZ
Wormer 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten