Ons zendingsgebied

Jeugdleider Sibusiso stelt zich voor

Mijn voornaam is: Sibusiso Siyabonga. Achternaam: Ngcobo en mijn leeftijd is 25 jaar.
lees verder…


Ons zendingsgebied

 

Ons zendingsgebied is te MADADENI/OSZISWENI . Beide plaatsen zijn een township van de plaats New Castle, (zie de A op de kaart) een belangrijke plaats in de provincie Kwazulu Natal.

madadeni

In deze townships wonen tezamen ongeveer 1.000.000 Zulu”s. Een inwoneraantal dat groter is als onze hoofdstad. In Madadeni (wijk Lysta) hebben we een kerk/pastorie en een drop-in centrum gebouwd.

Drop-in centrum gebouwd in 2012

Het gebouw doet door de weeks onder meer dienst als: vergaderruimte van de Sociale Dienst, Crèche en “avondschool”.

In de wijk EmaVilakazini hebben we een klein kerkgebouw.


Het weer in Madadeni.

Tegenovergestelde seizoenen

Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Herfst bij ons is lente in Zuid-Afrika en omgekeerd. In onze koude wintermaanden is het in Zuid-Afrika zomer.

Het klimaat van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft verschillende klimaatzones. Het noorden, westen en grote stukken van het centrale deel van Zuid-Afrika hebben te maken met relatief warme klimaatzones zoals een warm woestijnklimaat (noordwesten), warm steppeklimaat (noorden), koud woestijnklimaat (westen en delen van midden van het land) en een koud steppeklimaat (zuidelijke binnenland. In het oosten en langs de kust vind je voornamelijk land- en zeeklimaten.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten