Gebedsbrief oktober 2020

SZZ logo

 

 

 

 

 

Howick, 27 September 2020.

Voor de gebedsondersteuners in Nederland van de zendingsgemeente te Madadeni,

Goedenavond allemaal,

ik schrijf deze brief in de avond. De laatste gebedsbrief was van mei dit jaar. En nu zijn we vier maanden verder en de corona plaag in de wereld is nog lang niet over. Er wordt wereldwijd gevreesd voor een tweede uitbraak ervan. Hier in de RSA zitten we in beperkingsnivo een, dwz dat we de persoonlijke verantwoordelijkheid hebben om ’n masker te dragen in het openbaar en afstand te houden en onszelf te ontsmetten.

Voor grote bijeenkomsten, zoals kerkdiensten, gelden extra regels zoals ik die vandaag heb ervaren in de kerk te Howick. Dat ging met masker op en ook zingen of neuriën moest met masker op. Verder moest iedereen handen ontsmetten en temperatuur opmeten en persoonlijke gegevens opschrijven. Ook zaten we allemaal 2meter uit elkaar.

Vandaag stuurde Sibu, onze ouderling van Lysta , enkele foto’s toe. Te emaVilakazini stierven op een dag een vader en een moeder! Erg triest. In de gemeente valt het gelukkig nog mee met de slachtoffers. Ook voor onze broeders en zusters is het erg lastig om al de regeltjes te handhaven.

Ze zijn blij en dankbaar voor de 5 keer welke we als zendingsorganisatie, voedsel hebben kunnen schenken aan gemeenteleden en omwonenden van de gemeentes Lysta en eMavilakazini. Het was echt ‘broodnodig’.

Binnenkort gaan we onderzoeken of er wederom een voedsel uitdeel actie nodig zal zijn. Er is nl ontzettend veel armoede, ook in onze gemeentes.

oktober bijeenkomst

De Classis vergadering, welke gepland was op 16 september is verschoven naar 10 november. Dan kan ons exit plan wat betreft de pensionering van mij ook besproken worden met de betrokken partijen. Graag voorbede voor een goede toekomst voor de gemeente te Madadeni. Het betekent dat de consulent, ds. Patrick Motloung, een grote maar mooie taak gaat ontvangen.

Laten we bidden dat de pilaren voor die toekomst, die de komende maanden geslagen worden, goed en sterk zijn voor een gezegende toekomst.

Hierbij volgen er nu nog een aantal gebedspunten welke de ouderlingen naar mij hebben opgestuurd:

  • de wereldwijde corona crisis
  • de gemeenten Lysta en emaVilakazini
  • de kerkenraad
  • de moeder van Sibu die ziek is.
  • dat Sibu werk mag krijgen zodat hij het financieel beter zal krijgen.
  • Het kerkbezoek te emaVilakazini neemt toe en Njabulo vraagt dat de bezoekers in de harten geraakt worden en dat ze een levende band met de Here Jezus krijgen.

Mag de Here jullie gebedstijd zegenen.

Met broedergroeten, mede namens alle gemeenteleden, Sietse

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten