Gebedsbrief voor de maand juni 2017

Gebedsbrief voor de maand juni 2017


Gebedsbrief voor de maand juni 2017

De conferentie over de opleiding tot predikanten begon op de eerste dag (30 Mei) met een viertal lezingen. Zoals de problemen en uitdagingen in de zending na de tijd van de zendelingen. De grote problemen zijn: armoede, overheersing van de mannen over de vrouwen, het anti-christelijke bolwerk van de vooroudergeesten, te kort aan predikanten. Verder de slechte positie van de vrouwen, alleen vrouwen in de kerk en overbelasting van predikant-zijn.

Daarna volgden zeven lezingen over mogelijke opleidingsvormen om predikant te worden en hoe om ouderlingen toe te rusten. Ik was er alleen dinsdag. Donderdag, zal de conclusie van de conferentie naar ons toegestuurd worden. Deze zal dan op de kerkenraden besproken worden en als het goed is doorgesluisd worden naar de classes.

Er was een open sfeer op de conferentie, waar klachten, trauma’s en verdriet gedeeld werden en waar voor elkaar werd gebeden. De klem bleef liggen op het feit om samen, zwart en blank, een oplossing te vinden en dat is erg goed.

Ik was dankbaar dat ds. Kriel een kans kreeg om zijn Daystar methode te verduidelijken en dat deed hij erg illustratief met een power point presentatie.

kinderen in de kerk

De preekvoorbereiding met ouderling Sibu, Njabulo (keyboard onderwijzer) en de twee zusters Ntshangase en Zwane, is moeilijk. Alle nieuwe dingen hebben in het begin veel aandacht en begeleiding nodig en juist deze zaak. Het is belangrijk dat de ‘studenten’ na enige tijd de vrijmoedigheid zullen krijgen om zelf te preken zodat ik alleen nog maar te Ntendeka en emaVilakazini hoef te preken zondags. Graag voorbede voor deze groep.

Het zondagschoolwerk wil ik graag ook onder jullie aandacht brengen. Ik werk nu met twee jonge zusters van de Daystar groep en mevr. Ntshangase. De laatste geeft zondagsschool bij haar huis op zaterdagmiddag en dat loopt goed. De jonge meiden, zijn enthousiast en gemotiveerd en daar ben ik erg blij mee. Verder hebben we 22 Juli een grote bijeenkomst van alle kinderen als versterking voor de tweede helft van het jaar.

koorzangers

Verder wil ik vragen om te bidden voor Sibu en mij als de leiders van de twee Daystar groepen.

Ik heb hulp nodig om een vader voor de kinderen te zijn in woord en daad. Daar komt bij pastorale begeleiding en mag er goede communicatie zijn van hart tot hart maar ook dat de taal barrière niet een probleem wordt. En voor Sibu dat hij actief en trouw zijn rol als geest vervulde broer voor de jongeren mag vervullen.

Mag de Here jullie en ons nabij zijn en dat wij trouw aan Zijn hand wandelen in heel ons leven.

Met vriendelijke groet,

Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten