Gebedsbrief september 2018

SZZ logo 

 

 

 

 

Gebedsbrief voor september

Howick, 28 augustus 2018

Danken:
Ik ben dankbaar voor de extra werkers om mij heen om samen te werken te emaVilakazini en Ntendeka. Dit zijn Njabulo de keyboard speler en zijn vriendin Zandi. Naast dat Njabulo een goede keyboard speler is, is hij ook goed onderlegd in de Schriften en is erg toegewijd aan de Here. Zijn vriendin is opgegroeid in een weeshuis en heeft eerst een paar jaar samen gewoond met een vriend, maar die relatie is voorbij. Ze werkt bij een Chinese kleding fabriek tegen een zeer laag loon, maar ze doet haar best om het goed te doen. Zij houdt ook veel van Jezus. Dus dat is om dankbaar voor te zijn.

kerkje met woning te emaVilakazini

Het kerkje met ‘woning’ te emaVilakazini

Dan heb ik ook nog zuster Ntanda die mee gaat naar Ntendeka zondags en maandags voor de cell groep. Zij is ook een toegewijde zuster.

 

Voorbede:
Gemeente Lysta op eigen benen. Op eigen benen staan is niet makkelijk maar het moet wel. Ik laat de leiders nu zoveel mogelijk zelf hun weg kiezen maar ik zal ze niet los laten. Ik zal ze als gelijken benaderen en ook zo behandelen. Ik hoop en bid dat ze trouw blijven aan de visie van de gemeente.

Afgelopen maandag hebben we onze eerste vergadering gehad te emaVilakazini met de kerkeraad in spe. Dit waren zuster Nyembe die ook diaken is, en Love More van Zimbabwe en Njabulo de keyboard speler. Dit is hopelijk een sterk team en ik verwacht veel van ze. Love More runt een eigen bedrijfje dat meubels maakt en verkoopt. Hij is daar erg druk mee en komt helaas niet altijd toe om de Daystar cursus voor te bereiden. Laten we voor hem bidden dat hij een goede verdeling mag vinden tussen werk en geloof. We hebben voorbereidingen getroffen om in december de tent op te zetten voor twee weken. We willen het met een laag budget doen en dus nu al met de voorbereidingen beginnen.

23 September hebben we onze eerste open air te emaVilakazini gepland. Van te voren gaan we de mensen uitnodigen met posters en ook via huisbezoeken willen we hun op de hoogte houden van de open air en de tent actie in december.

De situatie te Ntendeka staat nog in de begin schoenen maar er vinden wekelijks al kerkdiensten en zondagsschool en een cell groep plaats. We wachten nog steeds op toestemming van de vrouw van de chief om een terrein te krijgen/kopen waar we de kerk kunnen bouwen met een pastorie en ‘n toilet. Misschien moeten we er direct bij voegen dat we extra ruimte willen hebben om een gemeenschapstuin te kunnen opzetten, zoals we ook gedaan hebben te Lysta, dit werkt wel goed. De tuin te Lysta ligt er tegenwoordig weer ‘bewerkt’ bij.

Tot zover het nieuws vanuit de zending met de gebedsverzoeken erbij.

Baie dankie voor jullie voorbede en wij vergeten jullie ook niet in onze gebeden.

Vriendelijke groet,
Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten