Gebedsbrief oktober 2018

SZZ logo

Pietermaritzburg, 4 oktober 2018

Gebedsbrief oktober

Afgelopen zondag hebben we inderdaad onze ‘open air’ dienst gehouden te emaVilakazini en dat ging goed. We hadden een ballonnen-boog gemaakt als decoratie en teken van vreugde en als trekpleister. De opkomst was maar mager. Wij waren op tijd, echter de broeders en zusters van Lysta waren aan de late kant omdat ze erfenis-dag hebben gevierd met als afsluiting een bring-en-deel maaltijd. Dus dat wisten we. Er waren een tiental kinderen en een paar zusters en een omaatje. Een broeder, Mazibuko, die al een paar keer bij ons had gekerkt, heeft de Here Jezus als zijn Verlosser aangenomen en daar zijn we erg dankbaar voor.

open-air kerk

We hadden drie getuigenissen en Njabulo de keyboard speler preekte ook. Ik was een van de getuigen en met mij waren dat zuster Zandile en zuster Khumalo, beiden van de wijk emaVilakazini. Nu gaan we op naar de volgende grote actie in november en dat is de evangelisatie tent en die zal twee weken actief zijn.

Wijk emaVilakazini op eigen benen

tijdelijk wijkgebouwDe zusters van emaVilakazini willen op eigen ‘stoom’ gaan en dat los van Lysta. Daar zijn we blij mee. We gaan een bankrekening openen en we hebben al een aantal broeders in ons midden. Dat zijn Mazibuko, Njabulo en More Love. En gisteren was er nog een oudere meneer bij ons die ook heel positief is. Dat zijn goede berichten. We zijn daar ook zeer dankbaar voor. Laten we bidden dat we zonder hulp van Wormer proberen te opereren vanaf het begin, dat zou het mooiste zijn. Onze diaken, zuster Nyembe, is ook weer terug uit Johannesburg en daar ben ik erg dankbaar voor want zij maakt een groot verschil in ons midden. Ze is altijd erg positief, actief en denkt goed mee. Een grote aanwinst voor de gemeente. Verder denken we er aan om een ‘night prayer’ te houden te emaVilakazini omdat dit  bij de jeugd in de smaak zal vallen.

Gemeente Lysta op weg

Het is natuurlijk heugelijk dat Sibu binnenkort gaat trouwen met onze jonge zuster uit emaVilakazini. Gaarne daar ook uw voorbede voor dat dit trouwen vreugdevol mag zijn met een duidelijk christelijk karakter tot opbouw van de gemeente. Sindiswa, de aanstaande bruid van Sibu, wil volgend jaar gaan studeren en zij moet alleen nog een goed examen schrijven maar dat lijkt mij geen probleem want zij is wel pienter.

Dit zijn zo de hoogte punten vanuit de drie wijken. De volgende keer wat meer over Ntendeka.

Met vriendelijke groet,
Sietse Veenstra.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten