Gebedsbrief november 2018

SZZ logo

Pietermartizburg, 30 oktober 2018

Gebedsbrief voor november,

Deze keer start ik de gebedsbrief met een verdrietig bericht dat hopelijk veel voorbede zal krijgen.

ds. kriel preekt te Madadeni (ds. Kriel preekt te Madadeni)

Ds. Kriel heeft de diagnose ontvangen van kanker in de dikke darm. Ze hebben al een operatie op hem uitgevoerd om een uitgang te maken aan de zijkant. Maar omdat hij al geruime tijd niet goed kon eten is hij erg verzwakt en kunnen ze nog niet met de chemotherapie beginnen of een andere operatie op hem uitvoeren. De doktoren zeggen dat ze niets meer voor hem kunnen betekenen, alleen de Here kan zijn Heelmeester zijn. Laten we de Here afsmeken om vanuit de hemel onze broeder te overschaduwen met Zijn kracht en het aangetaste weefsel wil vervangen met nieuwe. Ook heeft hij opgezwollen benen vanwege vocht en dat is veroorzaakt door een andere kanker en die behandeling is niet goed gegaan bij zijn lymfeklieren in de liezen. Ds. Kriel is de hoofd opsteller van de Daystar cursus die wij veel in onze gemeente gebruiken en begin dit jaar is zijn vrouw, Suzan, overleden.

 

Tent actie 1 december – 10 december te emaVilakazini

We hebben het programma voor de tentactie klaar. Wie doet wat en wanneer en nu komen we in de fase van de implementatie en het treffen van de voorbereidingen, zoals banken/stoelen organiseren, kleine preekstoel (de oude moet vervangen worden). Verhoging in de tent waar de prediker en de voorzangers opstaan gaan maken. Njabulo en Siya gaan die tien dagen bij de kerk en tent bivakeren en oppassen. We gaan de mensen te emaVilakazini uitnodigen via pamfletten en de week ervoor willen we zuster Mkonto vragen of zij met haar luidspreker ‘s avonds de mensen wil adresseren met het evangelie en hen te nodigen voor de tent actie. Ze doet dat vaak in haar eigen omgeving zo rond 19h en dan preekt ze. Dat lijkt me een goed idee en dat wij dan het transport in de avonden regelen. De predikers voor die 10 dagen zijn Sibu, Njabulo (die altijd met mij meegaat in de wijken Ntendeka en emaVilakazini en ook de keyboard bespeelt), zuster Mkonto (zij is lid van de Assemblies of God) maar is erg actief onder onze zusters, en zusters van andere kerken. Zij heeft al veel vaker in tenten gepreekt, en ikzelf.

Laten we bidden dat deze tent actie een succes mag worden in de zin dat er velen geraakt mogen worden door het Evangelie en de Here aannemen.

tentevangelisatie zuid-afrika

 

Gaan we door of stoppen we te Ntendeka? Er wordt terecht gevraagd of we nog door moeten gaan met het starten van een kerkgebouw alhier nu mijn pensioen met rasse schreden nadert; er zijn nog ongeveer drie jaren over. Laten we bidden voor wijsheid wat om te doen omtrent deze vraag of dat de Here ons een direkt antwoord geeft.

Tot zover deze gebedsbrief.

Met vriendelijke broedergroet,
Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten