Gebedsbrief maart 2020

SZZ logo

 Howick, 25 feb. 2020

Gebedsbrief voor maart 2020,

We zijn dankbaar voor alle goede dingen in ons leven en voor de problemen die we hebben. De Here zal Zichzelf niet als de Stille openbaren maar als de Een die met ons mee gaat en voor ons uit zal gaan. Laten we in Hem vertrouwen in al onze moeiten en dat die moeiten ons niet stil maken maar dat we blij blijven juist in die zware tijden. Amen. Zo is het. (Sa is ‘t en net ors! Om het in een vreemde taal te zeggen.)

Het vorige weekend zijn enkele bestuursleden van de Stichting bij ons op bezoek geweest in Madadeni. We hebben onder meer wederom gesproken over ons pensioen. Het pensioen van ons is laag en dat leidt tot spanningen in de relatie tussen de Stichting en zendeling-gezin. Dat is jammer en laten we bidden dat we ook hierin in vertrouwen op de Here zullen zien en dit samen met Hem zullen oplossen.

evangelie in een tent te zuid afrika

De tent actie is uitgesteld omdat anders het programma voor de bestuursleden te vol zou worden en het te druk wordt voor de zendeling want hij raakt ook op leeftijd.

We gaan dit weekend de datum van de tent vastleggen. Het wordt waarschijnlijk in de laatste week van maart. We willen het een in-huis-actie laten zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden. Sprekers van buiten af verwachten een vergoeding. De tent zal opgezet worden op het kerkterrein te Lysta. Laten we bidden dat het een groot instrument van de Here mag zijn om velen uit het duisternis te roepen tot het wonderbaarlijke Licht.

Enkele aandachtspunten: De ogen van Njabulo geven hem steeds grotere problemen. Hij heeft het meeste last van zijn ogen in de zomer als de zon fel is en hij een hoed moet dragen en ‘n zonnebril. De kerkenraad zal met hem regelen dat hij een Bijbel krijgt met een grote letter. Hij heeft al eerder een uitkering gekregen voor zijn oog-probleem. Het lijkt mij dat we dit wederom moeten aanvragen en dit zal de kerkkas dan ook ontlasten.

Verzelfstandiging betekent dat de leiding van de MRCC (Madadeni Reformed Community Church) steeds meer gaat doen en de zendeling en de zendende kerk steeds meer naar de marge bewegen moeten. Laten we bidden dat leiding van de MRCC dit goed gaat oppakken.

evangelische openlucht bijeenkomst zuid afrika

Zoals u vast nog weet: we hebben een heel grote tuin naast de kerk in Lysta. Helaas gebeurde daar niet zo veel. Na het bezoek van de bestuursleden wordt dit nu wel opgepakt. 

Afgelopen maandag is er een eerste vergadering geweest met degene die al wel gebruik maakten van de tuin en enkele nieuwe gegadigden. Ook zijn er nu goede afspraken gemaakt. Het is de bedoeling dat de mensen zelfvoorzienend worden en zelfs nog groenten en fruit kunnen gaan verkopen. We houden u op de hoogte.

Sibu is bezig met het zoeken van werk, echter dat wil niet goed lukken. Laten we bidden dat of Sibu of zijn vrouw, of beide, werk mogen vinden.

De water voorziening te emaVilakazini is een probleem. Soms is er een week lang geen water. Dan ben je aangewezen op de vrachtwagen die water brengt. Dan kun je uren in de rij staan. Juist bij deze problemen is het oog-probleem van Njabulo een handicap omdat hij niet ver kan zien. Dan moet eigenlijk iemand met hem mee gaan. Zuster Ntshangase heeft vorige week een aantal waterkannen naar hem toegebracht.

 Doei…. Goed bly….. Nisale kahle….   Sietse

kerkdienst zuid afrika

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten