Gebedsbrief april 2020

SZZ logo

 

 

 

 

Pietermaritzburg, 11 april 2020

Nieuws en gebedsbrief

Geachte broeders en zusters,
Corona situatie in de RSA.


kinderen

Sociaal:

Je hebt twee uitersten; de ontkenners en zij die het uiterst serieus opnemen. Gelukkig neemt de meerderheid van de mensen in de RSA het serieus op. Hoewel de meeste zwarte mensen het zien als een probleem van de blanken. Dat is nu niet meer aan de orde, want ook zwarte mensen hebben deze virus. Op het platteland merken de mensen er niet zoveel van, alleen dat de kinderen niet naar school mogen en vele werkenden zijn voor de isolatie periode naar huis gegaan. Maar dat was ook in het begin stadium van het virus probleem. Veel goederen zijn uitverkocht, zoals vlees en meel en men mag geen alcohol en sigaretten kopen. Daar komt nu verandering in, er zijn bepaalde tijden waarop deze twee spulletjes wel gekocht kunnen worden. Verder is het transport moeilijker maar niet onmogelijk.

Economisch:

Het is nog vroeg om hier een definitief antwoord op te geven want de isolatie tijd is nog volop aan de gang. Het wordt hopelijk opgeheven volgende week vrijdag.

We horen berichten dat veel bedrijven de deuren niet weer zullen openen. Dat er geen geld is om salarissen te betalen en zelfs niet de huur. Het lijkt niet mooi. De organisaties die de basis goederen verzorgen krijgen toestemming om door te werken. Deze mensen mogen alleen rondrijden en natuurlijk mensen die de basis artikelen kopen zoals eten en benzine of diesel. Er zijn steunfondsen voor bedrijven die in de moeilijkheden komen, maar de overheid heeft ook niet zoveel geld zoals bijv. de Nederlandse regering en de Amerikaanse regering. Zoals ik heb vernomen is de hulp van onze regering niet noemenswaardig, althans nu nog niet.

HVE (het bedrijf van de familie Veenstra) heeft ook toestemming om te werken omdat wij energie verkopen en andere ’eerste’ behoeften. Bedrijven hebben gevraagd of wij open kunnen blijven zodat zij kunnen blijven produceren. Dat is mooi voor ons en onze werkers die dan ook eten kunnen kopen. Er is hier al veel armoede en nu komt dit er nog bovenop. Er zijn veel hulporganisaties die hier werkzaam zijn om de nood te lenigen.

RSA vlag

Wat doet de Corona situatie met de gemeenten?

Wel, de erediensten zijn uitgesteld tot na de 16e april. Dus van 17-20 april ga ik weer naar Madadeni. Er is veel zorg over de komende tijd. Zal deze virus ziekte ons ook bereiken en als we het krijgen zal het dodelijk zijn? Ja of te Nee?. De meesten beschermen zich dan ook door de regels goed na te komen om zich zodoende zelf te beschermen.

Als wij net zo serieus waren in het geloof om te beseffen dat we de Here zullen zien bij ons heengaan, dan zouden we meer enthousiaste / meelevende gemeenteleden zijn.   Oei!

Wij als kerkleiding sturen elke dag overdenkingen door naar hen die Whatsapp hebben. Maar anderen die dat niet hebben, vallen daar buiten. We sturen ook dagstukjes door die we vanuit Nqutu ontvangen.

kruis tegen blauwe hemel

Ds Baron is het, die elke dag een vers bespreekt en dit toespitst op deze virus tijd. Daarbij zingt hij ook een couplet uit ons gezangboek en doet een gebed. Zoals ik al zei stuur ik al sinds een paar jaar een dagstukje per Whatsapp naar hen die deze electronica ook hebben. Dit is in het Engels en daar zit ook een gebed bij.

Hopelijk kunnen we volgende week zondag weer naar de kerk om elkaar te ontmoeten en samen de eredienst bij te wonen. Als je niet kunt of mag dan pas ervaar je wat je mist.

Ik vind het erg dat de kerkdiensten verboden zijn want het is een deel van je leven en erg belangrijk voor je.

Gods Zegen toegewenst in deze moeilijke tijd.
Sietse

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten