Gebedsbrief april 2017

Gebedsbrief april 2017


Howick, 28 Maart 2017

Gebedsbrief voor april 2017

 

Het bezoek van de deputaten was intensief en goed. Ze waren drie dagen bij de zending en dat waren gevulde en serieuze dagen, maar er was ook plek voor ‘n lach. De situatie van de gemeente te Lysta is er een van verzelfstandiging waar ik afscheid van zal nemen zoals een vader afscheid neemt van zijn kind die gaat trouwen en op eigen benen gaat staan. De gemeente emaVilakazini staat nog in de pubertijdsfase en de situatie van Ntendeka staat nog in de kinderschoenen. Op de laatste twee ga ik mij de komende jaren richten en tav Lysta zal ik er maandelijks een keer per maand blijven preken en toerusting geven op de kerkenraadsvergaderingen. Tevens zal ik hier de preeklessen voor de voorgangers verzorgen.

Maurice met zuster NtshangaseMaurice met zuster Ntshangase

Naast dit dankpunt kunnen we danken voor de bouw van de kerk te emaVilakazini. De twee gebouwen zijn nu klaar. Tezamen met het toilet gebouw. We zullen het komende weekend nog druk zijn om de stoelen, elektriciteit en het muzieksysteem in orde te krijgen. Gelukkig… we zijn zover en daar zijn we erg blij mee. Het is nog een jonge gemeente die nog veel begeleiding nodig heeft en dat is ook niet vreemd. Gelukkig hebben we voorzangsters, ‘n keyboard speler en ‘n jongere die de dienst gaat leiden. Dezen komen allemaal voort uit het werk van Daystar; . . . mooi niet?!

Maar nu komt het grote, zware punt waar geen kerkenraad op staat te wachten, nl. dat verschillende jongeren van de gemeente worden getrokken in satanisme. Het zijn jongeren die niet zo sterk staan in het geloof en ‘n wat afwachtende, onzekere houding aannemen. Die worden aangevallen en er zijn er al twee in dat web gevangen. We staan met gebed en vasten om hen heen en we geven pastorale begeleiding. Op verzoek van de jongeren, vasten we deze hele week om de aanval van deze groep af te weren. Ouders worden op de hoogte gebracht en we willen ook naar de scholen gaan waar de initiële verleidingen plaats vinden. Verder om de leiders van deze groep te benaderen en te confronteren, hoewel het aanbidden van satan niet een strafbaar feit is volgens de Zuid-Afrikaanse grondwet. Willen jullie met ons bidden dat de Here de jongeren, van alle kerken, wil bewaren voor dit kwaad?

Komende zaterdag hebben we kerkenraadsvergadering en gaan we het paasfeest voorbereiden en we willen dit vieren met diensten op de goede vrijdag, zaterdag en zondag. Dit willen we op de bescheiden wijze doen omdat we niet veel geld hebben maar wel feestelijk en met een evangelisch karakter. Mag de Here onze inspanning hier en jullie inspanning in Nederland zegenen tot Zijn eer en glorie.

Sietse, namens de zending te Madadeni.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten