Gebedsbrief september 2017

Gebedsbrief voor de maand september 2017


Pietermaritzburg, 29 Augustus 2017,

Gebedsbrief voor september,

Laten we danken voor de Prayer Night van afgelopen 25 augustus. De jongeren houden ervan om met andere jongeren bij elkaar te komen en dat ook nog op geloofsterrein. Ze vinden dat prachtig.

kerkgangers

Het regelen van de sprekers viel tegen omdat George Mokoena afbelde en ook de Gereformeerde Kerk te Nqutu niet kwam opdagen. Dus er waren andere jongeren die de jongeren probeerden christelijk te motiveren en zuster Kunene (ja, de vrouw van onze oude evangelist Kunene) sprak over het belang van het huwelijk voor de jongeren. Daarnaast werd er veel gezongen en dat is altijd goed. Het was een geslaagde nacht.

Maar ik wil er een gebedspunt aan toevoegen. Ik mis de focus op evangelisatie. In een bedrijf wil je nieuwe klanten en in de kerk wil je mensen die zich aansluiten bij de gemeente. Het begint uiteraard met een keuze van de persoon om onze Heer aan te nemen als zijn/haar Verlosser en Heer. De keuze die daarop volgt en er niet van los is, is het feit dat men zich aansluit bij onze of een andere levende gemeente. In de Daystar cursus ging het daar ook over vorige week. Laten wij dat hier doen en jullie in Nederland want dat is een cruciale  zaak.

Verder zijn we dankbaar dat de Bijbelstudie op zondagavond zo goed loopt. De aanwezigen waarderen deze avonden. Allen zitten ook op de Daystar cursus en dat is mooi, omdat je de Daystar cursus op een manier kunt vergelijken met een Bijbelschool. Het doel ervan is om Christelijke leiders te ontwikkelen. Deze Bijbelstudie groep gaat onder meer bijdragen tot het maken van en het houden van preken.

Over twee weken zal Sibu het Bijbelstudie materiaal over 1 Samuel 1: 1-8 gebruiken om te preken te Lysta en onze jonge zuster Zandi zal dan preken te emaVilakazini. Verder zal Sibu gaan preken aan de hand van preekschetsen die nog zijn opgesteld door de ds. Kurpershoek en Keesenberg. Deze schetsen geven hulp en achtergrond informatie bij het maken van preken.

Het doel is dat Sibu minstens een keer per maand gaat preken. Laten we bidden dat we een aantal predikers krijgen uit onze gemeente, die goed opgeleid en gedreven zullen zijn.

Ook de blanke gemeente van Newcastle komt  één keer per maand preken te Lysta. Daar zijn we heel dankbaar voor. Dit is een belangrijke zaak in het komen tot een zelfstandige gemeente.groetende kinderen

 

Er is nog geen nieuws over het verkrijgen van een ‘erf’ te Ntendeka. Ons verzoek ligt nu bij de chief (dat is een traditionele leider met gezag om stukken grond uit te reiken aan het publiek). Laten we bidden dat voor deze zaak dat er beweging in zal komen.

En daarmee ben ik aan het einde van mijn brief. Laten we blijven bidden voor prive zaken, werk, school, en onze regeringen zodat het Evangelie voortgang mag vinden en Zijn koninkrijk groeie.

 

 

Met vriendelijke broedergroet, Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten