Gebedsbrief oktober 2017

Gebedsbrief voor de maand oktober 2017


Madadeni, 25 September 2017

Gebedsbrief voor oktober

Aanstaande zondag vieren wij erfenis-dag en de jongeren vroegen mij of ik ook in traditionele Zulu kleding wil verschijnen. Ik zei tegen hen: ”Ik ben geen Zulu.” En de jongeren antwoordden: ”Ja, maar u bent een dominee van/voor de Zulu’s.”

Er zijn blijkbaar winkels waar je kleding kunt huren. Misschien dat ik dat maar moet doen om de pret compleet te maken. Iedereen neemt zijn/haar traditionele eten mee naar de kerk en dan hebben we een gemeenschappelijke maaltijd. Jullie weten natuurlijk wel dat ik pannenkoeken mee zal nemen. De Afrikaners vieren hun erfenis-dag met braaien, en de Zulu’s met dansen. Ik spreek niet van het drinken. Ik zal nu een toepasselijke preektekst opzoeken voor aanstaande zondag.

gebedsbrief 10-2017

In de wijken gaat alles goed. De diakenen en Sibusiso zijn druk met het leiden van de zusterbijeenkomsten. De jongeren houden ons als leiding ook bezig. Afgelopen vrijdag hadden de zusters een gebedsnacht en die is goed verlopen. Ook een aantal jongeren waren daar aanwezig en dat is bemoedigend. Ook de wekelijkse gebedsbijeenkomsten van de zusters worden goed bezocht

Bidden voor de regering

Het gaat niet goed met onze ANC regering. De ANC heeft blijkbaar een eerlijke groep en een die zichzelf verrijkt met staatsgeld. Wie gaat winnen weten we niet en hoe het verder moet weten we ook niet. Dus blijft er alleen maar over goed te stemmen en bidden. Laten we dat doen want onze president heeft zijn gelederen goed gesloten als een kundig strateeg. Er lijkt  niemand te zijn die hen een halt toe kan roepen, menselijker gewijs gesproken. En al deze corruptie zal vooral de armen onder ons het zwaarste treffen. De andere kant is, omdat ze zo bezig zijn met eigen plannen uitdenken, dat er geen oog voor het eigenlijke werk is. Ze moeten namelijk het volk dienen.

gebedsbrief 10-2017

Bidden voor regen

Een tweede gebedspunt is de regen. Veel gebieden en veel boeren worden zwaar getroffen door de droogte. Dit is niet het eerste jaar maar reeds het vierde achtereenvolgende jaar en daardoor lopen veel boerderijen het risico om failliet te gaan.

Maar het goede Nieuws blijft staan en zal zege vieren. Laten we  ons daar op concentreren. Als je alleen de krant leest dan word je depressief. Laten we gefocust blijven op onze Heer want Hij heeft alles in beheer. Laten we Hem in al ons doen en laten voorop stellen en dan zullen we een zegen zijn voor hen om ons heen in alle levenssferen. We zijn de wereld schuldig om hen te vertellen van onze Heer en Heiland.

Laten we tijd nemen om te bidden en het niet over laten aan de ‘specialisten’.

Met vriendelijke groet,

Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten