Gebedsbrief mei 2019

SZZ logo


Gebedsbrief mei

In deze (wat langere) gebedsbrief gaan we stil staan bij de evangelisatie actie. Deze werd gehouden tijdens de Newcastle Show in Newcastle waar veel lokale maar ook verkopers van Johannesburg hun goederen aanboden. Daarnaast waren er veel attracties voor kinderen en er stond een kermis. Maar de opkomst viel tegen en veel verkopers klaagden dat de opkomst laag was en dat de grote toestroom van mensen niet plaatsvond. Dit is een teken dat het economisch niet goed gaat in de RSA. Dat  de mensen geen geld hebben voor dit vertier.

onze gezamenlijke stand

                       (onze gezamenlijke stand) 

Het was jammer dat onze partners van de Presbyteriaanse Kerk wel actief waren bij de voorbereidingen maar dat ze verhinderd waren door ziekte en werkverplichtingen tijdens de show. Verder hadden we een tegenslag op woensdag toen we de tent gingen opzetten; er was een probleem met onze stand. Er stonden al anderen mensen op onze plaats. We moesten op donderdag terugkomen en hebben een nieuwe plaats toebedeeld gekregen. Daardoor waren we erg verlaat.

enkele kinderen ontvangen Bijbels onderwijs

(enkele kinderen ontvangen Bijbels onderwijs)

Verschillende spulletjes arriveerden ook te laat zoals de poppen kast en het schoolbord om de evangelisatie presentatie te doen. Maar ondanks de verschillende tegenslagen zijn we begonnen en het plan was om door de zang vanuit onze tent de mensen uit te nodigen om te komen voor een korte kerkdienst. Onze zusters vroegen hen binnen te komen.

Dat werkte wel voor de Zulu’s maar de blanken staan daar niet voor open. Daarnaast trokken we kinderen door het spel met de dobbelsteen. Dit is een enthousiast spel geschikt voor jong en oud. Wij begonnen het spel en dan kwamen de kinderen kijken en die namen dan ook deel aan het spel en als we een groepje hadden dan sloten we af met een korte dienst met zingen, gebed en Bijbeluitleg.

Het waren niet alleen de kinderen die kwamen. We hebben ook met ouderen gesproken en dat was meer persoonlijk. We trokken hen met koffie en de frisdrank. Vooral frisdrank want het was ‘s middags erg warm. Ik heb een contact waar ik nog naar toe zal gaan en dit is een Zulu jonge man. Maar toen hij begon over de voorouder geesten, kreeg het gesprek een minder vriendelijke toon. Dat was jammer maar je moet wel duidelijk zijn in je evangelie presentatie wat de Bijbel zegt over dit onderwerp.

Ds. Marco is tweede van rechts   (Ds. Marco is tweede van rechts)

Ds. Marco van de Dopper Kerk uit Newcastle heeft veel tijd en energie aan deze actie besteed en was alle de dagen aanwezig. Van zijn gemeente kwamen ongeveer een tiental mensen bij de stand langs. Dat was verheugend maar hij vond dat aantal veel te laag. Hij heeft een keer gepreekt in het Engels voor de zulu’s in de tent. Ik was er donderdag en zaterdag. De actie duurde drie dagen, nl van donderdag tot en met zaterdag. Verder heeft zuster maMkonto meestal het Woord gebracht en ik heb mij geconcentreerd op de evangelisatie presentatie op het ‘flipover bord’. De zusters waren onze zangers en Njabulo verzorgde de begeleiding op het keyboard. Het was een goede manier om mensen met het evangelie te benaderen/confronteren.

enkele ‘bemanningsleden(enkele ‘bemanningsleden’)

Ik denk dat we het volgend jaar er wel weer heen gaan maar dan met een ietwat andere opzet. We zullen nog een evaluatie gesprek hebben met ds. Marco hierover. We zijn dankbaar dat het zo goed verlopen is en dat we het Evangelie op deze ietwat andere manier konden brengen aan de bezoekers van de show van Newcastle. Het is goed dat de kerk naar buiten toe treedt op nieuwe manieren.

Momenteel hebben we een drietal zieken in onze gemeente waar we graag voorbede voor willen vragen. Br Mabanga die bij de kerk woont als oppasser, ligt in het ziekenhuis met een aantal tenen die helemaal wegschrompelen en zwart worden en dat zwarte trekt door naar zijn wreef van de voet. De dokters willen deze voet onder de knie amputeren want ze zijn bang dat deze ‘ziekte’ door trekt naar boven toe met het gevaar dat dit hem zal doden. De onderzoeken wezen uit dat het geen suikerziekte is en ook geen aids, wat dan wel? Deze week willen ze een tweede dokter erbij roepen voor een second opinion.

Zuster Ntanda heeft wonden in de slokdarm en is erg mager geworden en krijgt nu voeding door het infuus. En tot slot onze zuster Khumalo van Ntendeka. Zij ligt in de hoge zorg afdeling (ICU) al langer dan een week. Ze heeft ademhalings problemen en andere complicaties. Ze heeft zwaar overgewicht en komt de deur haast niet uit, alleen dan in een rolstoel. Haar kleinzoon zag ons afgelopen zaterdag avond in het ziekenhuis en toen vroeg hij of we ook voor zijn oma wilden bidden omdat ze erg ziek is. Dat hebben Njabulo en ik gedaan en vandaag hoorde ik dat er nog niet veel verandering in haar toestand is gekomen. Laten we blijvend voor hen bidden.  

Tot zover deze gebedsbrief.

Zegen voor jullie allen. Dat je met ijver en vreugde het Christen-zijn in Nederland mag uitstralen.

Groetend, Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten