Gebedsbrief april 2019

SZZ logo

 Gebedsbrief april

Excuses dat deze gebedsbrief ‘te laat’ is.

Ik wil beginnen met te danken voor het feit dat we een ouderling erbij hebben en dat is Njabulo Mkhwanazi. Hij is een toegewijde gelovige met een grote ijver om het evangelie te verspreiden. We zijn erg dankbaar voor hem in de kleine wijk te emaVilakazini.

We zijn bezig om hem te laten wonen in de zinkplaten pastorie aldaar. Dit weekend gaan we de potten en pannen regelen en Mabanga, die bij ons al geruime tijd kerkt en lief is voor zijn biertje, gaan we bedanken dat hij vanaf de feestdagen tot en met nu toe op de kerk heeft gepast, maar dat Njabulo nu bij de kerk zal gaan wonen.

zinken kerkgebouw

De prayer night van vorige maand is goed verlopen. Vanwege de kleine kerk te emaVilakazini hebben we de jongeren van Nqutu niet uitgenodigd omdat zij vaak met drie bakkies komen en dan is de kerk al vol. Maar de opkomst van de plaatselijke jeugd viel wat tegen vanwege verschillende redenen maar zij die er waren, vonden het een erg geslaagde nacht. George Mokoena met zijn jongeren waren van de partij en die samen met zs Mkonto maakten de nacht tot een succes.

Het bijhouden van een eenvoudige boekhouding is men niet gewend en dit geeft dan ook de nodige problemen bij het verantwoorden van de inkomsten en uitgaven.  Het is belangrijk om transparant te zijn naar de gemeente toe dus gaan we ze dit leren. Het voorstel is om mw Nxumalo hier vrantwoordelijk voor te maken. Zij zal dan worden geholpen door een blanke zuster uit Newcastle. Laten we bidden dat zij dit goed oppakt en dat men het belang hiervan inziet.

Gezamelijke evangelisatie actie in NN. Ja, dit is een groot ding. Elk jaar wordt er in Newcastle een groot dorpsfeest (dit wordt hier ‘schouw’ genoemd) georganiseerd en dan krijgt de middenstand de gelegenheid hun waren aan te bieden en dan is er voor de jeugd een groot muziek festijn op zaterdag avond. Wij zijn daar van donderdag tot en met zaterdagmiddag. Alleen donderdag al worden ongeveer 9000 kinderen verwacht op die Schouw. Dit geeft al aan dat het iets groots is.

Onze stand/tent zal een bannier krijgen met de naam:

 ‘Johannes 3:16, come in and ask us’.

Aanstaande zondag hebben we weer een bijeenkomst met de andere twee kerken, nl. de Doppers en de Presbyeterianen, en dan hopen we de laatste regelingen te treffen. De zang, inrichting van de tent/stand, muziek en enkele andere zaken zijn al geregeld. De drie kerken individueel moeten hun eigen zaken regelen. Laten we deze grote actie met gebed versterken en dat het Evangelie duidelijk en met kracht mag verkondigd worden. ‘n Speciaal gebed voor zuster Mkonto die vooral voor ons zal gaan evangeliseren.

Tot zover deze gebedsbrief.

Met vriendelijke broedergroet, Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten