Gebedsbrief december 2020

SZZ logo

 

 

 

 

Howick, 30 November 2020

Gebedsbrief voor December 2020,

Het jaar zit er weer bijna op en het is vinnig/snel gegaan. Het is altijd een tijd van terugblikken en naar voren kijken met goede voornemens.
Laten we leren van onze fouten en de Here vragen om ons te vergeven. En het beter te doen in het komend jaar met Zijn hulp.
Dat is sneller geschreven dan gedaan maar het lijkt mij een goede visie en ‘t klinkt Bijbels, voor mij althans, en daar kun je wat mee.
En laat het niet bij aanhoren blijven en beamen maar het ook doen zoals Jezus van ons vraagt in Mattheus 7:24 ev.
Dankbaar zijn we voor het vele wat we mochten leren oa de teerheid van het leven met de aanval op ons allen in de ‘persoon’ van corona. Laten we dankbaar zijn voor gezondheid, bed, eten en lachen, en dat we kunnen getuigen.
stichting zending Zuid-Afrika

De zending gaat ook door, ook na de corona. Bij ons in de RSA was het sterfte cijfer rond de 10% en dat is laag. Verschillende personen hebben daar een reden voor trachten te vinden maar dat viel/valt niet mee. De corona levensstijl is er nog steeds omdat de ziekte er ook nog steeds is.
Voor velen is de ziekte voorbij hier in de RSA maar dat is een voorbarig. Laten we bidden dat de tweede golf niet zo sterk is.
In de zending/onze kerk gaat het zoals bij vele kerken, nl de opkomst is lager geworden door de beperkingen die ons zijn opgelegd. Dankbaar zijn we dat er ook nieuwe mensen bij de kerk zijn gekomen. Waarschijnlijk mede door de voedsel pakketten die een teken van liefde zijn voor de mensen hier.
Anderen steken de draak ermee maar dat heb je altijd en daar moet je je niet door laten leiden.
stichting zending Zuid-Afrika

De gevolgen van de corona aanval zijn er nog steeds met een terugslag in vele levens met hogere voedsel prijzen. Nog erger is het verlies van inkomen in de vorm van ontslag of vermindering van inkomen.
De corona toelage van de overheid is ook gestopt in november en dat is ook een tegenslag voor vele uitkering trekkers.
We zijn blij en dankbaar dat er nog twee keer een voedsel actie wordt geregeld door de Stichting in deze twee moeilijke maanden. Januari is vooral moeilijk na de dure maand December. Dit mede vanwege de extra kosten wanneer de kinderen weer naar school gaan. (schoolkleren, boeken, schoolgeld ea).

Op 8 December hebben we een gemeenschappelijke kerkenraadsvergadering met de de leiders van Kwandeni van Nqutu/Vryheid, dit is de kerkenraad van ds Patrick (Motloung), die ons komt assisteren vanaf januari 2021.
stichting zending Zuid-Afrika

Gaarne jullie voorbede voor deze belangrijke vergadering zodat er een stevig fundament kan worden gelegd voor de gemeente van Madadeni naar de toekomst toe.
De classis heeft ons het mandaat gegeven om verder te gaan en de details nu in te vullen zoals hoe vaak komt ds Patrick naar Madadeni en wanneer en wat voor kosten zijn daaraan verbonden?
Ds Patrick zal zich richten op het reilen en zeilen van de gemeente en ondergetekende zal het evangelisatie werk voor onze twee wijken benadrukken zodat er nieuwe mensen bij de kerk komen.
Dat is ons plan, en ik denk dat de Here daar geen bezwaar tegen heeft. Ik denk dat Hij dit van harte toejuicht en zal zegenen.
stichting zending Zuid-Afrika

Dit zijn momenteel zo ongeveer de hoofdmomenten uit de zending.
Ik hoop dat jullie een goede afsluiting mogen hebben van 2020 en ‘n Gezegend 2021.
Dat de kerst niet alleen gaat over gezelligheid, eten en geschenken, maar dat we Zijn Koninkrijk voorop stellen (Mattheus 6:33) en hoe we dat in de praktijk gaan brengen.

Vriendelijke groeten vanuit Madadeni.
Sietse Veenstra en gemeenteleden.

stichting zending Zuid-Afrika

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten