Gebedsbrief december 2017

logo szz

Gebedsbrief december 2017

Pietermaritzburg, 28 November 2017.

Broeders en zusters van de steunbiedende kerken van de MRCC te Madadeni,

We groeten jullie in de naam van onze Here Jezus Christus. We belijden en dienen allen één Heer die ons leidt en zegent. We gaan nu met rasse schreden het einde van 2017 tegemoet en dat is onze vakantie tijd. De scholen gaan dicht begin december en gaan halverwege januari weer open. Alle bedrijven en veel organisaties gaan dicht rond de 15de tot en met de 8ste van januari in 2018.

Dit is mijn laatste gebedsbrief voor 2017 en ik wens jullie direct al fijne feestdagen en een gezegend 2018. Eind januari zullen jullie de volgende gebedsbrief ontvangen voor de maand februari.

Het is de tijd voor familie bezoeken en dan is het in de kerk ook rustig. We hebben elke zondag diensten en nemen afscheid van 2017.  Zoals de zondagsschool a.s. zaterdag en de zusters en de jeugd op 16 december. Daarna is er een braai. De zondagsschool gaat naar Newcastle naar het park waar ook een zwembad is en daar houden we dan eerst een uitgebreide zondagsschool dienst en daarna eten we ‘n hotdog en dan natuurlijk het zwembad in. We hopen op mooi weer. Het zwemmen is altijd een topper want er is geen zwembad te Madadeni.

zwembad

We hebben een jaarprogram gemaakt voor 2018 en daar zit duidelijk meer evangelisatie in en daar ben ik blij mee. We gaan open lucht diensten houden één keer in de twee maanden en elke maand gaan we huisbezoeken doen in de verschillende wijken. Graag uw voorbede dat dit plan wordt uitgevoerd want dit is een zeer belangrijke taak die de Here Jezus ons heeft gegeven als gemeente.

gelovigen

Dan vragen we uw voorbede voor de Daystar cursisten; ze vinden het eten belangrijker dan de bijbeltraining, terwijl het eten ondersteunend bedoelt is. Sommigen bereiden niets voor. Daarnaast hebben we het probleem met de jongeren die de antwoorden bij elkaar kopiëren. Dit geeft aan dat de cursus niet zo serieus wordt genomen. We zullen met de jongeren hierover praten en uitleggen dat deze houding niet past bij een cursist. Willen jullie dit aan de Here opdragen?

Vorige week hadden we de particuliere synode en ook ons verzoek van de classes van Natal lag daar op de tafel om onze ‘oude’ opleiding voor Zulu’s om opgeleid te worden tot predikanten, te herstarten.

De volgende drie Zulupredikanten waren afgevaardigd: ds. Motloung, ds. Phungula en ds. Sithole, alsmede een ouderling: T.E. Ndlovu. De voertaal was Engels. Het verzoek is doorverwezen naar de algemene synode in januari. Laten we bidden dat er een wonderwerk gebeurt tijdens deze synode zodat de ‘oude’ opleiding weer gestart kan worden.

Met liefde groeten vanuit Zuid Afrika,
Sietse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten