Gebedsbrief november 2017

logo szz

Gebedsbrief voor November

Howick, 31 Oktober 2017

Dankpunten:

Sibu maakt goede vorderingen. Hij preekt nu vaker en dat gaat goed zeggen de gemeenteleden. Ze waarderen zijn preken. De Daystar groep die hij leidt, loopt ook goed. Er zijn zo’n dertien ‘studenten’ en dat zijn niet alleen jongeren; er zitten ook een drietal moeders bij en dat geeft een meer serieuze dimensie aan de groep.

De celgroep te emaVilakazini loopt ook goed; niet dat er nu meer dan tien leden zijn, maar afgelopen maandag hadden we vier gasten en die waren er al voor de tweede en derde keer. We zijn daar erg blij mee.

robert en Yonela

 

Tijdens onze reis in Zuid-AFrika (afgelopen maart) hebben we o.a. dit lieve kleine meisje ontmoet. Robert tilt haar omdat zij niet kan lopen. Of haar moeder wel eens met haar naar de dokter is geweest? We weten het niet. We hebben veel voor haar gebeden. En 2 weken geleden zond ik (Sietse) een filmpje met haar ‘eerste’ stappen! Geweldig toch! God is zo God!

Gebedspunten:

Momenteel is het examentijd hier in Zuid Afrika. De lagere klassen van de middelbare school schrijven eerst en de eindexamen studenten, die hier matrikulanten worden genoemd, schrijven daarna. Afgelopen zondag maakte een van de twee meisjes de opmerking dat zij volgend jaar niet meer deel zullen zijn van de Daystar groep want dan schrijven ze eindexamen en dan gaan ze 7 dagen per week naar school. Ik dacht, krijg nou wat, dus liet ik er direct op volgen: ’Dat doen jullie toch zeker niet? Je leert zes dagen en zondags ga je naar de kerk en naar Daystar.

De Here zal je zeker helpen als je het zo doet’.  Ze zouden er deze week over nadenken en ik ben benieuwd wat ze aanstaande zondag zullen zeggen.

Hierboven maakte ik melding van de vier gasten bij de celgroep. Alle vier hebben grote problemen die ze ook met ons deelden en waar we voor hebben gebeden. Maar ik zei hen dat het  beter is dat we een pastorale sessie regelen en dat er persoonlijk kan door worden gesproken. Gaarne voorbede hiervoor. We zullen 13 November deze gesprekken hebben. Wij zullen daarvoor bidden en vasten.

Onze ANC-regering onder leiding van president Zuma komt steeds meer onder schot en het lijkt inderdaad erg slecht. Wie gaat dit schip keren? Hopelijk de stemmerij in 2019, maar ja dat duurt nog ongeveer ander half jaar. Laten we bidden dat de schade beperkt blijft en dat het getij zal keren door de hand van de Here.

Groetend, Sietse

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten