Gebedsbrief juli 2019

SZZ logo

 

 

 

 

 

Gebedsbrief juli

Na de verkiezingen en de staatsrede van Ramaphosa is het redelijk rustig hier bij ons. De electriciteits onderbrekingen zijn nu minder. Wel hebben we meer onrust op de wegen wanneer plaatselijke ontevreden groepen de wegen blokkeren en vrachtauto’s in de brand steken. Dat is nu een nieuwe vlaag van geweld/onrust dat recentelijk de kop opsteekt.

En inderdaad de regering doet niet wat ze belooft en dat wordt niet meer getolereerd.

De corruptie is nog steeds een grote zorg hier in de RSA en dat op alle vlakken van de samenleving, zelfs in de kerk jammer genoeg. Op het einde zijn het vooral de arme mensen die de dupe zijn van deze stelerij van ons staats geld. En we hebben het grote probleem van onkundige mensen die de gemeenten besturen. Vele gemeenten staan reeds onder curatele.

jgebedsbrief juli 2019 1

Zaterdag, 6 juli hebben we onze gezamelijke zondagsschool bijeenkomst van de twee gemeenten te Lysta en emaVilakazini. Dat wordt een dag van spel en bemoediging. De zondagsschool van Lysta verloopt goed met een mooie groep van kinderen, zo rond de twintig per zondag. Zuster Nomonde doet het met enthousiasme en het is leuk om met haar de zondagsschool te leiden.

Ik had een jonge zuster te emaVilakazini die het ook goed deed maar die is verhuisd en is niet meer bij ons. Laten we bidden dat de zondagsschool te emaVilakazini ook beter gaat lopen met mij als zondagsschool leider.

Enkele bestuursleden van de Stichting Zending Zuid-Afrika komen naar de RSA van 19-25 September en we gaan het o.a. hebben over de plannen voor de toekomst en daar hebben we Zijn leiding bij nodig. Laten we daarvoor bidden zodat het werk gestadig mag voortgaan en dat nog zoveel mogelijk Zulu’s het ware licht zullen gaan zien los van vooroudergeesten verering.

gebedsbrief juli 2019 2

Leiderschap van de kerk. Dit is een belangrijk punt. Niet alleen in de kerk maar ook in het bedrijfsleven en zelfs in het gezinsleven. Wij kiezen voor de leiding door een kerkenraad, dus een groep mensen/leiders onder de leiding van de Heilige Geest. Dit is een belangrijk principe vooral tegen de achtergrond van vele zelfstandige gemeenten die geleid worden door een leider.

Laten we blijven bidden voor deze kerkenraad van lysta en de kleine kerkenraad te emaVilakazini. We bidden dat deze twee gemeenten goed zullen worden geleid op een Bijbelse wijze.

Met vriendelijke groet,

Sietse Veenstra voor de zending in de RSA.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten