Gebedsbrief februari 2017

Gebedsbrief februari 2017


31 januari 2017.

Gebedsbrief voor februari,

 

We zijn dankbaar dat de bouw van de kerk te emaVilakazini een start heeft genomen. De omheining staat er en de volgende stap, nl. de bouw van een éénkamerwoning en kerk, zal hopelijk in februari gerealiseerd worden. We bouwen met zinkplaten en dat is een goedkope en populaire manier. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de vorderingen.

kerkbus

Verder zijn we blij dat de kerkbus is voorzien van een nieuwe motor en die loopt veel beter. Het is eigenlijk een ‘wonder’ dat deze VW bus al jaren ‘tolereert’ dat hij wordt aangedreven door een Ford V6 motor!

Nu kunnen we zonder zorgen broeders en zusters ophalen naar de kerk en terugbrengen naar hun huizen. Echter, de visie is dat de kerk op loopafstand is voor de gemeente leden. De aanwezigheid van de kerkbus is een luxe die nu nog kan omdat we steun van jullie hebben. Mijn streven is dat we kerken stichten waarbij de kerkleden lopend naar de kerk kunnen.

Ons eerste gebedspunt is de noodzaak van onderricht. Zonder kennis kun je geen gemeente leiden. Dus ik zal de maandelijkse studie zondagen gaan gebruiken om de volgende zaken aan de orde te stellen: beheer van kerkfinancien, kerkorde, kennis van de Bijbel, evangelisatie, noodzaak van gebed, kennis van preken om zo maar een aantal punten te noemen.

 

Laten we bidden dat ik de juiste kennis overdraag
zodat de gemeente geheel op eigen benen kan staan.bidden naast kruis

 

 

 

Het tweede punt voor deze gebedsbrief is de organisatie van de opleiding predikanten voor de zwarte gemeenten in Natal. Binnenkort wordt er hier in Zuid-Afrika een conferentie georganiseerd over dit onderwerp. De studie die de studenten nu moeten volgen is voor velen te zwaar en te hoog ‘gegrepen’. Laten we bidden dat er een goede oplossing komt zodat we ‘straks’ kunnen beschikken over gedreven leraars, lerend ouderlingen en evangelisten.

Met broedergroeten vanuit Zuid-Afrika

Sietse

 

bijeenkomst in zaal

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.

  • Zoek op berichtcategorie

  • Zoek een bericht op datum

  • Meest recente berichten